Dimbare verlichting

Creëer de ideale sfeer in huis met dimbare led verlichting, van helder tot gedimd of warm en gezellig.

Door het het grote assortiment is voor iedere situatie wel passende dimbare verlichting te vinden. Zelfs bij weinig licht blijven led lampen zuiver en stabiel. Let wel dat niet alle led lampen dimbaar zijn, hier moet tijdens de aanschaf op gelet worden.

Dimmer, afstandsbediening en smartphone

Op dit moment is er al veel led verlichting te koop met dimmer en afstandsbediening en dit aanbod groeit alleen maar. Ook led verlichting bedienen via een App op de smartphone begint razend populair te worden.

De mogelijkheden zijn dan bijna onbegrensd, iedere kleur kan dan met de gewenste helderheid ingesteld worden. Combineer dit met de veelzijdige led strips om de perfect sfeer te creëren. Led strips kunnen namelijk op maat geknipt worden, in hoeken gemonteerd worden en nog veel meer.

Bestaande dimmers

Bestaande dimmers die bijvoorbeeld nu gebruikt worden om een gloeilamp te dimmen zijn ook niet altijd geschikt voor led lampen. Dit uit zich als een led lamp gaat flikkeren tijdens het dimmen. In zo’n geval moet er dus een led dimmer aangeschaft worden.

Bij laagspanning lampen wordt er gebruik gemaakt van transformators. Deze zetten de spanning om van 230 Volt naar 12 Volt. In veel gevallen kan de bestaande dimmer ook gebruikt worden als de halogeen lampen worden vervangen door led uitvoeringen.