Kwaliteit van licht

De kwaliteit van led verlichting brengt kleuren natuurgetrouw tot leven en verbetert het heldere, warme licht in het interieur.

Led lampen zien er aan de buitenkant vertrouwd uit, maar door de geavanceerde techniek in de binnenkant onderscheiden ze zich van de anderen.

Duurzaam en levensduur

Led verlichting is duurzaam en milieu vriendelijk, dit ten opzichte van spaarlampen waar kwik in zit. De levensduur van led lampen is zeer lang, tot wel 20.000 uur. Of te wel 15 jaar als deze 4 uur per dag branden.

Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 uur mee, een spaarlamp tussen de 6.000 en 10.000 uur en een halogeenlamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 tot 5.000 uur.

Stabiele lichtopbrengst

Led lampen geven direct licht bij inschakelen en hebben geen opwarmtijd zoals bij spaarlampen. Ook de lichtopbrengst blijft tijdens de gehele levensduur stabiel, ze geven dus altijd hetzelfde licht.

Nog een voordeel is dat het aan- en uitschakelen van led verlichting geen invloed heeft op de levensduur. Spaarlampen daar in tegen hebben daar wel last van.

Minder vaak vervangen

Door de lange levensduur hoeven de lampen dus minder vaak te worden vervangen waardoor je nog jaren kunt genieten van hun mooie licht.